Een product waarop u volledig kunt vertrouwen

Bevoegde officier marco kuhn
Interview van CRN met de refurbisher bb-net.

15 maart 2018 | CRN

Marco Kuhn, salesmanager en geautoriseerd ondertekenaar van bb-net, legt uit waarom de lucratieve markt voor gebruikte hardware in de toekomst nog veel potentie heeft en hoe gespecialiseerde retailers hier gebruik van kunnen maken.

CRN: Meneer Kuhn, uw bedrijf is in 2017 opnieuw sterk gegroeid en heeft verschillende onderscheidingen ontvangen. Dus wat is uw conclusie voor bb-net en de markt voor gebruikte IT?
Marco Kuhn: De aanhoudende groei van de afgelopen jaren zette voor ons in 2017 door. De hernieuwde plaatsing onder de Focus-groeikampioenen bevestigt dat de markt voor refurbished hardware blijft groeien en dat onze kwaliteitsgerichte aanpak met ons eigen merk tecXL de juiste is.

CRN: Kan deze opwaartse trend doorzetten?
Kuhn: We streven naar vergelijkbare groeicijfers voor de komende jaren en bereiden ons daar nu al op voor met nieuwe investeringen. Eind dit jaar vindt er een wijziging plaats in het bedrijfspand en de daarmee gepaard gaande optimalisatie van interne processen binnen inkoop, productie en goederenlogistiek. Daarnaast zijn er op vrijwel alle afdelingen nieuwe functies gecreëerd waarvoor wij gemotiveerde medewerkers zoeken.

CRN: Was de golf van bedrijven die in 2017 overstapten op Windows 10 en de daarmee gepaard gaande vervanging van hardware zo groot als verwacht?
Kuhn: Nee, aangezien veel bedrijven de bijbehorende financiële lasten uitstellen, zal deze wijziging doorlopen tot 2018. De verandering wordt dus over een langere periode gespreid. Deze ontwikkeling is voor ons echter geen probleem: met de uitbreiding van de projectbusiness en verbeterde inkoopprocessen in ons bedrijf hebben we aanzienlijk meer langetermijnpartners kunnen winnen en zo de toegenomen vraag naar goederen kunnen dekken.

CRN: Hoe hebben de slechte beschikbaarheid en hoge prijzen voor flash-opslagproducten zoals SSD's en RAM uw bedrijf beïnvloed, waar upgrade een belangrijk onderdeel is?
Kuhn: Toen de prijsverhoging in het laatste kwartaal van 2016 werd aangekondigd, waren we in staat om enkele componenten in te slaan en vaste aankoopvoorwaarden te verzekeren tot medio 2017. Met een gemengde berekening en acquisities in de tweede helft van het jaar konden we een grote prijsstijging opvangen. Het was voor ons echter niet mogelijk om door te gaan zonder prijsaanpassing. Dit werd echter open gecommuniceerd met onze klanten en had geen negatieve gevolgen voor de vraag.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
artikel-116568.htmlDownloaden
Interview-MK.pdfDownloaden
Scroll naar boven