Green IT meets the Greens

Michael Bleicher en Holger Laschka
Holger Laschka bezoekt bb-net

Verwerkte IT-hardware een kans geven in de tweede levenscyclus - daar staat ons bedrijf voor. Wat voor ons alledaags is, is voor velen niet direct tastbaar. Ons nieuwe bedrijfspand, waarin we alle processen nog efficiënter en milieuvriendelijker hebben gemaakt dan voorheen, trok veel aandacht en wekte de nieuwsgierigheid van veel geïnteresseerden.

Dat geldt ook voor Holger Laschka, waarnemend hoofd van de communicatieafdeling en perswoordvoerder van de Bündnis 90 / Die Grünen-fractie in het Beierse deelstaatparlement. Hij kwam op vrijdag 12 juli bij ons langs en kreeg van de directeur van bb-net Michael Bleicher een gedetailleerd inzicht in onze IT-verwerking.

Naast zijn interesses op het gebied van energie en klimaatbescherming, die altijd centrale onderwerpen zijn geweest van zijn partij Bündnis 90 / Die Grünen, verbindt Holger Laschka ook zijn vroegere zelfstandigheid in de IT-industrie met bb-net. In 2020 solliciteert de politicus, die opgroeide in Schweinfurt, nu naar het ambt van burgemeester in zijn voormalige woonplaats.

Van een korte bedrijfspresentatie tot een korte rondleiding door onze kantoorruimte tot een rondleiding door ons Technology Center, het hart van bb-net, de voormalig print- en televisiejournalist kreeg een gedetailleerd inzicht. De heer Laschka was zichtbaar onder de indruk - zowel door ons nieuwe hoofdkantoor als door de verwerkingsprocessen.

In constructieve gesprekken met het management prees Laschka onder andere de bewuste keuze om zich te committeren aan de locatie in Schweinfurt met de woorden: "Michael Bleicher denkt consequent vooruit met zijn toch al duurzame bedrijfsconcept en heeft ook een hulpbronnenbesparende productie opgezet werkwijze. Dat maakte indruk op mij en ik ben erg blij dat een van de twee grote spelers op het gebied van Second Life IT trouw blijft aan de locatie in Schweinfurt.”

Wij danken u voor het bezoek en de interessante en opwindende uitwisseling en wensen Holger Laschka als de Schweinfurt OB-kandidaat van de Groenen het allerbeste voor de lokale verkiezingen van 2020.

PERSBERICHTEN


DateiActie
Downloaden
Green-IT_meets-_Die-Grünen_Holger-Laschka.pdfDownloaden