bb-net is de eerste klimaatneutrale IT-processor in Duitsland

bbnet_rath_bleicher_climate neutral
Het IT-bedrijf uit Schweinfurt laat acties voor zich spreken en is het eerste Duitse klimaatneutrale bedrijf dat gecertificeerd is op het gebied van IT-verwerking en compenseert zijn CO2 Vrijwillige uitstoot volgens het Kyoto-protocol.

De verbouwer in Schweinfurt is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor het klimaat en het milieu. Door gebruikte IT te verwerken, maakt milieubescherming al jaren deel uit van het DNA van het bedrijf. De "technology like new" producten met het keurmerk tecXL zijn nu al klimaatpositief.

“Door onze missie om gebruikte IT te verwerken en daarmee een tweede leven te geven 19 miljoen kilo CO2 Equivalenten in 2019 bespaard, wat het resultaat zou zijn geweest van de volledige nieuwe productie van 81.000 IT-apparaten ”, zegt directeur Michael Bleicher van bb-net.

De volgende logische stap was de onvermijdelijk resulterende CO2 Het compenseren van emissies die rechtstreeks vanuit het bedrijf ontstaan ​​om de klimaatverandering nog beter te kunnen bestrijden.

Duidelijke klimaatstrategie: vermijden, verminderen, compenseren

Met behulp van gerichte maatregelen vermijdt bb-net CO2 Beïnvloed en verminder milieuvervuiling steeds meer. Pas in de laatste stap compenseert het de onvermijdelijke uitstoot met betrouwbare klimaatbeschermingscertificaten. De Schweinfurt-specialist valideert al bijna 25 jaar de mogelijkheden om de milieuvervuiling te minimaliseren en continu producten en acties te optimaliseren. Hij bereikt dit door middel van een alomvattend duurzaamheidsconcept, een groot aantal milieuprojecten en de volgende grote stap, de onvermijdelijke CO2 Voetafdruk, gecompenseerd door klimaatcertificaten.

Certificering als klimaatneutraal bedrijf

De klimaatimpact werd bepaald door Fokus Zukunft GmbH & Co. KG: The CO2- Voetafdruk is 328 ton CO2 equivalente verontreinigende stoffen per jaar. Dat is slechts 5,56 ton CO per werknemer2E. In het branchegemiddelde is dit een zeer lage waarde. Ter illustratie: een Duitser veroorzaakt gemiddeld ongeveer 11,6 ton CO2E per jaar door zijn levensstijl. De meeste milieuverontreiniging vindt plaats via vrachtvervoer met 272,7 ton CO2E. Pakketverzending wordt vrijwillig gecompenseerd door deelname aan het DHL GoGreen-programma. De werknemerspositie is een zeer bemoedigend cijfer. Deze gegevens verbergen het woon-werkverkeer van de werknemers, hun zakenreizen en de benodigde verbruiksartikelen in productie en kantoor. Wiskundig gezien is dit slechts 97 kilogram per werknemer en per jaar!

Emissiecompensatie volgens het Kyoto-protocol

Broeikasgassen worden gelijkmatig in de atmosfeer verdeeld. Daarom is het logisch om emissies te vermijden waar de kosten het laagst zijn. Daarnaast dragen projecten in opkomende en ontwikkelingslanden bij aan het verbeteren van de economische, sociale en ecologische situatie en ondersteunen ze de uitvoering van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Voor opkomende landen en ontwikkelingslanden is emissiehandel een belangrijke motor voor de overdracht van schone technologieën en duurzame economische ontwikkeling. Op basis van de vastgestelde waarden en door een overeenkomstige hoeveelheid klimaatcertificaten in te kopen, is het bedrijf klimaatneutraal gemaakt.

Het Karcham Wantoo-project aan de Sutlej-rivier in India

De regering van India en de regering van Himachal Pradesh (GOHP) hebben de Sutlej-rivier geïdentificeerd als een belangrijke bron van waterkracht en hebben waterkrachtprojecten langs de rivier en zijn zijrivieren geïnitieerd. Het waterkrachtproject van Karcham Wangtoo maakt deel uit van een algemeen ontwikkelingsplan dat door de GOHP is voorgesteld voor het potentieel van het stroomgebied van Sutlej. Het project wordt ontwikkeld en geïmplementeerd door Jaypee Karcham Hydro Corporation Limited om het acute stroomtekort te helpen verlichten.

Klimaatneutraal is "slechts" een deeldoel

Bb-net media GmbH heeft de afgelopen jaren al belangrijke ecologische doelen bereikt. Het bedrijf zal echter niet steunen op dit succes. Het doel is om elke dag een beetje beter te worden en een passende bijdrage te leveren aan ons milieu. Enkele van de doelstellingen voor 2020 zijn het verminderen en verminderen van printmateriaal of het gebruik van 100% biologisch afbreekbare verpakkingstape voor het sluiten van kartonnen dozen. In het eerste kwartaal van het jaar kon hiervan al tot 1% worden gerealiseerd.

Speciaal voor alle doelen, projecten en initiatieven is een website opgezet om geïnteresseerden en partners van de laatste informatie te voorzien.

https://bb-net.de/umwelt

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
bb-net is klimaatneutraal.pdfDownloaden
bb-net is klimaatneutraal.docxDownloaden
bbnet_rath_bleicher1.jpgDownloaden
bbnet_rath_bleicher2.jpgDownloaden

PERSBERICHTEN


DateiActie
WIM_052020_bb-net is de eerste klimaatneutrale IT-processor van Duitsland (pdf)Downloaden
WIM_05.2020_bb-net is de eerste klimaatneutrale IT-processor van Duitsland (LINK)Downloaden
comTeam, 17.04.2020 april XNUMX, bb-net is de eerste klimaatneutrale IT-processor van Duitsland (pdf)Downloaden
Schweinfurter Anzeiger, 04.04.2020/XNUMX/XNUMX, Klimaatneutrale IT-processor (PDF)Downloaden
Business Partner, 23.03.2020 maart XNUMX, bb-net ontvangt certificering als klimaatneutraal bedrijf (LINK)Downloaden
Business Partner, 23.03.2020 maart XNUMX, bb-net ontvangt certificering als klimaatneutraal bedrijf (PDF)Downloaden
RecyclingPortal, 19.03.2020 maart XNUMX, bb-net is de eerste klimaatneutrale IT-processor van Duitsland (LINK)Downloaden
RecyclingPortal, 19.03.2020 maart XNUMX, bb-net is de eerste klimaatneutrale IT-processor van Duitsland (pdf)Downloaden
SW1, 21.03.2020 maart XNUMX, Het IT-bedrijf bb-net uit Schweinfurt is de eerste klimaatneutrale IT-processor van Duitsland (LINK)Downloaden
SW1, 21.03.2020 maart XNUMX, Het IT-bedrijf bb-net uit Schweinfurt is de eerste klimaatneutrale IT-processor van Duitsland (pdf)Downloaden
SchweinfurterAnzeiger, 23.03.2020 maart XNUMX, bb-net is de eerste klimaatneutrale IT-processor van Duitsland (LINK)Downloaden
SchweinfurterAnzeiger, 23.03.2020 maart XNUMX, bb-net is de eerste klimaatneutrale IT-processor van Duitsland (pdf)Downloaden
Scroll naar boven