bb-net opent de wereld van Microsoft voor refurbishers

bbnet_windowslicenses
Microsoft trekt in het najaar de status van Registered Refurbisher in als onderdeel van het Refurbisher-programma en stelt duizenden bedrijven wereldwijd voor grote uitdagingen. bb-net publiceert als innovator op het gebied van IT-verwerking zijn eigen licentiepartnerprogramma (BLP) en creëert kansen voor vertrekkende partners om hun bedrijf voort te zetten en uit te breiden.

Prepared IT, zoals van tecXL, is duurzaam, milieuvriendelijk en krachtig, maar kan niet zonder besturingssysteem. Het kopen van een nieuwe Windows-licentie is onvermijdelijk en alleen wettelijk veilig door een Microsoft-refurbisher. Hiervoor lanceerde Microsoft een refurbisher-programma, dat is onderverdeeld in twee partnerniveaus. Ongeveer 3.000 partners zijn lid van de Geregistreerde refurbisher Programma (RRP), dat voornamelijk apparaten in kleinere hoeveelheden verwerkt. Uw klanten zijn voornamelijk onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en non-profitorganisaties. Naast RRP is er de Door Microsoft geautoriseerde refurbisher (MAR) Level dat aanzienlijk hogere eisen stelt aan zijn partners. Wereldwijd zijn slechts 69 refurbishers geaccrediteerd door het Amerikaanse softwarebedrijf. MAR bedient voornamelijk klanten in het commerciële B2C en B2B gebied.

In juni 2020 was het nieuws over de annulering van het Registered Refurbisher-programma zonder vervanging tot eind september 2020 een verrassing. Leden worden nu gedwongen hun bedrijf te reorganiseren. Om in de toekomst originele licenties te blijven ontvangen en verkopen, is de enige manier om een ​​zogenaamde Refurbisher van derden (TPR) om verbinding te maken met een MAR-achtig bb-net uit Duitsland.

Grote uitdagingen voor MAR-partners

De verandering biedt MAR-partners nieuwe kansen, maar ook grote uitdagingen. Ze beschikken zelden over de juiste vaardigheden, partnerprogramma's en onboarding-processen. Naast de innovatie in het Refurbisher-programma heeft Microsoft de volgende stap in digitalisering aangekondigd: het einde van de 'sticker product key' (COA) tegen eind juni 2021. Dit betekent een complete verandering in de processen om hardware te voorzien van digitale productsleutels en deze te leveren. kan.

bb-net in nauwe samenwerking met de Registered Refurbishers

Het nieuws over het einde van het RRP-programma kwam als een verrassing voor de IT-refurbisher bb-net, maar raakt het bedrijf alleen in de tweede plaats. Omdat bb-net al bijna 10 jaar één van de 69 MAR-partners wereldwijd is en meerdere MAR Top Sales heeft gewonnen. Bb-net startte meer dan twee jaar geleden met de overstap naar digitale licenties en is nog steeds het enige bedrijf in de DACH-regio dat apparaten met digitale licenties levert. 100.000 keer bewezen. De enthousiaste deelnemers aan het programma kunnen nu ook profiteren van de jarenlange ervaring van het in Schweinfurt gevestigde bedrijf, want via bb-net is het voor RRP's mogelijk om toegang te blijven houden tot goedkope, non-profit en commerciële Microsoft Windows- en Office-producten voor refurbished devices.

bb-net licentiepartnerprogramma (BLP)

Om de overstap naar bb-net zo TPR zo aangenaam mogelijk te maken, ontwikkelde het bedrijf het onder het motto “partnership op ooghoogte” bb-net licentiepartnerprogramma (BLP). Het kenmerkt zich onder meer door een ongecompliceerd onboardingproces. Eenmaal geaccepteerd in de BLP, ontvangt de partner de licenties, softwarebeelden, volledige technische ondersteuning, rapportage en toekomstige services rechtstreeks van Schweinfurt. Het binnenhalen van voormalige Microsoft-partners is geen nieuw terrein voor bb-net. Zelfs de voormalige MAR met onvoldoende aantal units kon bb-net een nieuwe thuis geven. Bijna alle voormalige MAR-partners uit Oostenrijk en Zwitserland vertrouwen hier op de Duitse artiest. Met het oog op de aanstaande verandering met digitale licenties, moet de juiste partnerkeuze worden gemaakt. De oproep om over te stappen naar de BLP is daarom ook gericht op bestaande TPR's bij andere refurbishers om in de toekomst hun business te kunnen voortzetten. Geïnteresseerden en mensen die willen veranderen kunnen de website bezoeken blp.bb-net.de informeren en lid worden.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
Persbericht, bb-net opent Microsoft-wereld voor refurbishers (pdf)Downloaden
Persbericht, bb-net opent Microsoft-wereld voor refurbishers (WORD)Downloaden
Persfoto 1 (PNG) Downloaden

PERSBERICHTEN


DateiActie
PBS_09.2020_Nieuwe kansen voor refurbishers bb-net opent Microsoft-wereld voor refurbishers (LINK)Downloaden
PBS_09.2020_Nieuwe kansen voor refurbishers bb-net opent Microsoft-wereld voor refurbishers (pdf)Downloaden
PBS_15.07.2020_Eigen licentiepartnerprogramma bb-net opent Microsoft-wereld voor refurbishers (LINK)Downloaden
PBS_15.07.2020_Eigen licentiepartnerprogramma bb-net opent Microsoft-wereld voor refurbishers (pdf)Downloaden
ITB_21.07.2020_Refurbishing as a service en Windows-licenties voor BB-Net-partners (LINK)Downloaden
ITB_21.07.2020_Refurbishing as a service en Windows-licenties voor BB-Net-partners (pdf) .pdfDownloaden
Software Journal_14.07.2020_BB-NET OPENT MICROSOFT WORLD VOOR REFURBISHERS (LINK)Downloaden
Software Jorunal_14.07.2020_BB-NET OPENT MICROSOFT-WERELD VOOR REFURBISHERS (PDF)Downloaden
Scroll naar boven