bb-net: IT-verhuur bij de verbouwer

ITB_bbnet_rent
Tot nu toe waren refurbished devices alleen te huur bij enkele aanbieders van gebruikte datacenterhardware. De refurbisher bb-net brengt het concept nu ook over op notebooks, pc's en monitoren. Daarbij houdt zij rekening met de toenemende vraag naar flexibele dienstverlening.

Vaak clienthardware Alleen nodig voor een bepaalde tijd in bedrijven of instellingen, soms zelfs voor een paar dagen. Voorbeelden hiervan zijn beurzen en evenementen, het uitrusten van projectteams of nieuw opgerichte bedrijven die geen budget hebben om computers aan te schaffen. De tijdelijke overgang van veel medewerkers naar het thuiskantoor tijdens de coronacrisis heeft ook duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om snel en voor een beperkte tijd toegang te hebben tot goedkope pc's en notebooks. De IT-refurbisher bb-net biedt zijn klanten daarom nu gebruikte hardware niet te koop aan, maar ook te huur. "Het concept is eerder succesvol uitgeprobeerd als pilootproject met enkele geselecteerde partners", zegt Michael Bleicher, oprichter en directeur van bb-net.

IT-verhuur als service is beschikbaar voor alle partners van de IT-verwerker in Schweinfurt, maar ook voor commerciële eindgebruikers en openbare instellingen zoals autoriteiten of scholen. Particuliere klanten kunnen niet rechtstreeks huren, zaken zijn voorbehouden aan partners. Het aanbod omvat in principe de volledige voorraad notebooks, pc's, werkstations, beeldschermen, servers en randapparatuur van bb-net. Een apparaat kan worden gehuurd. Alle clientcomputers zijn uitgerust met Windows 10 en LibreOffice. Er is ook de mogelijkheid om bb-net andere klantensoftware vooraf te laten installeren om de uitrol te versnellen. Het huren van bewerkte hardware is vooral aantrekkelijk voor IT-retailers of systeemhuizen, aangezien hier geen waardeverlies is in tegenstelling tot het huren van nieuwe apparaten.

De huurperiode is flexibel kan worden geselecteerd en is tussen een paar dagen en een jaar. Er wordt echter minimaal één maand in rekening gebracht. Bb-net zorgt voor het bezorgen en ophalen van de toestellen en het verwijderen van gegevens na teruggave. Er zijn geen extra kosten voor de huurder. Als IT-refurbisher heeft het bedrijf gecertificeerde methoden voor het verwijderen van gegevens en gebruikt het hiervoor Blancco-software. Onlangs heeft bb-net zelfs de Blancco ITAD Silver Partner-status behaald. Als alternatief kunnen apparaten ook direct na het einde van de huurperiode worden gekocht.

De huurprijs voor de apparaten wordt na inloggen in de online shop van de processor een huurprijsbarometer weergegeven. Op deze manier kunnen partners en zakelijke of institutionele klanten direct hun individuele maandelijkse huurprijs opvragen zonder te hoeven wachten tot er een offerte wordt voorbereid. Er is geen aanbetaling vereist. Als alternatief kan een offerte worden aangevraagd via de telefoon of via een online formulier. Deelnemers aan het tecXL-partnerprogramma van bb-net profiteren momenteel ook van de uitbreiding van het huuraanbod. Naast hun gestandaardiseerde voordelen krijgen ze, afhankelijk van hun partnerniveau, extra kortingen wanneer ze hun klanten de verhuurservice aanbieden.

“Voor bb-net het huuraanbod is een eerste onderdeel van een uitgebreid dienstenpakket dat stap voor stap moet worden gecreëerd. ”, aldus Bleicher, die wil inspelen op de toenemende vraag van bedrijven naar flexibele en kosteneffectieve oplossingen. Een ander idee is refurbishing as a service: bb-net neemt tegen betaling de voorbereiding en upgrade van bestaande hardware over, zodat deze langer kan worden gebruikt. Zelfs met garantie op aanvraag.

PERSBERICHTEN


DateiActie
IT-BUSINESS_06.07.2020_bb-net: IT-verhuur bij de refurbisher (pdf)Downloaden
Scroll naar boven