bb-net: IT-verhuur bij de verbouwer

ITB_bbnet_rent
Tot nu toe waren refurbished devices alleen te huur bij enkele aanbieders van gebruikte datacenterhardware. De refurbisher bb-net brengt het concept nu ook over op notebooks, pc's en monitoren. Daarbij houdt zij rekening met de toenemende vraag naar flexibele dienstverlening.

Vaak clienthardware in bedrijven of instellingen alleen voor een bepaalde tijd, soms maar voor een paar dagen. Voorbeelden hiervan zijn beurzen en evenementen, het inrichten van projectteams of startende bedrijven die geen budget hebben om computers aan te schaffen. Dat veel medewerkers tijdens de coronacrisis tijdelijk zijn overgestapt op thuiswerken, maakte ook duidelijk hoe belangrijk het is om snel en voor beperkte tijd toegang te hebben tot goedkope pc's en notebooks. Het IT Refurbisher bb-net biedt haar klanten daarom gebruikte hardware niet te koop maar ook te huur aan. "Het concept was eerder met succes uitgeprobeerd als pilotproject met enkele geselecteerde partners", zegt Michael Bleicher, oprichter en directeur van bb-net.

IT-verhuur als service is beschikbaar voor alle partners van de IT-verwerker in Schweinfurt, maar ook voor commerciële eindgebruikers en openbare instellingen zoals autoriteiten of scholen. Particuliere klanten kunnen niet rechtstreeks huren, zaken zijn voorbehouden aan partners. Het aanbod omvat in principe de volledige voorraad notebooks, pc's, werkstations, beeldschermen, servers en randapparatuur van bb-net. Een apparaat kan worden gehuurd. Alle clientcomputers zijn uitgerust met Windows 10 en LibreOffice. Er is ook de mogelijkheid om bb-net andere klantensoftware vooraf te laten installeren om de uitrol te versnellen. Het huren van bewerkte hardware is vooral aantrekkelijk voor IT-retailers of systeemhuizen, aangezien hier geen waardeverlies is in tegenstelling tot het huren van nieuwe apparaten.

De huurperiode is flexibel kan worden geselecteerd en is tussen een paar dagen en een jaar. Er wordt echter minimaal één maand in rekening gebracht. Bb-net zorgt voor het bezorgen en ophalen van de toestellen en het verwijderen van gegevens na teruggave. Er zijn geen extra kosten voor de huurder. Als IT-refurbisher heeft het bedrijf gecertificeerde methoden voor het verwijderen van gegevens en gebruikt het hiervoor Blancco-software. Onlangs heeft bb-net zelfs de Blancco ITAD Silver Partner-status behaald. Als alternatief kunnen apparaten ook direct na het einde van de huurperiode worden gekocht.

De huurprijs voor de apparaten wordt na inloggen in de online shop van de processor een huurprijsbarometer weergegeven. Op deze manier kunnen partners en zakelijke of institutionele klanten direct hun individuele maandelijkse huurprijs opvragen zonder te hoeven wachten tot er een offerte wordt voorbereid. Er is geen aanbetaling vereist. Als alternatief kan een offerte worden aangevraagd via de telefoon of via een online formulier. Deelnemers aan het tecXL-partnerprogramma van bb-net profiteren momenteel ook van de uitbreiding van het huuraanbod. Naast hun gestandaardiseerde voordelen krijgen ze, afhankelijk van hun partnerniveau, extra kortingen wanneer ze hun klanten de verhuurservice aanbieden.

"Voor bb-net het verhuuraanbod is het eerste onderdeel van een veelomvattend dienstenpakket dat stap voor stap moet worden gecreëerd”, zegt Bleicher, die wil inspelen op de toenemende vraag van bedrijven naar flexibele en kosteneffectieve oplossingen. Een ander idee is refurbishing as a service: bb-net neemt tegen betaling de verwerking en upgrade van bestaande hardware over, zodat deze langer gebruikt kan worden. Op aanvraag zelfs met garantie.

PERSBERICHTEN


DateiActie
IT-BUSINESS_06.07.2020_bb-net: IT-verhuur bij de refurbisher (pdf)Downloaden