bb-net is een Blancco Silver ITAD-partner

bbnet_blanccosilverpartner_niklasmaier
De IT-refurbisher bb-net in Schweinfurt behaalt de Blancco ITAD Silver Partner-status via een groot aantal licenties voor het verwijderen van gegevens en onderstreept daarmee het hoge niveau van gegevensbeveiliging van het bedrijf.

Dagelijks wordt er 2,5 miljard gigabyte aan data gegenereerd. Gezien deze hoge volumes spelen het veilig wissen van gegevens en het opschonen van opslagmedia een grotere rol dan ooit tevoren. Als gecertificeerd gegevensverwijderingsbedrijf is bb-net onderworpen aan strikte veiligheidsrichtlijnen en moet het uitgebreide maatregelen nemen om gevoelige gegevens te beschermen. Voor een volledige, efficiënte en onherroepelijke verwijdering van gegevens op technische gegevensdragers, put bb-net uit de 20 jaar professionele ervaring van de Blancco Technology Group. De op software gebaseerde verwijdering van gegevens door Blancco dient het in Schweinfurt gevestigde bedrijf als een extra beveiligingsniveau voor de mechanische vernietiging van gegevensdragers. Als een Blancco ITAD Silver Partner heeft bb-net nu toegang tot veel meer bronnen, informatie en de nieuwste technologieën.

De Blancco Technology Group
Opgericht in 1997 in de VS met meer dan 265 werknemers wereldwijd, is het bedrijf de toonaangevende leverancier van software voor het wissen van gegevens en oplossingen voor diagnostiek van mobiele apparaten. De gegevensverwijderingsoplossingen van Blancco zijn getest, gecertificeerd, goedgekeurd en aanbevolen door meer dan 15 overheidsinstanties en toonaangevende testorganisaties wereldwijd. Geen enkele andere software voor het wissen van gegevens biedt zo'n uitgebreide naleving van de strikte voorschriften en vereisten van autoriteiten en testcentra.

Gebruik softwareoplossingen intelligent - 3-fasenconcept
Een compleet beveiligings- en softwareconcept maakt deel uit van een verstandige gegevensverwijdering. Omdat het verwijderen van gegevens niet hetzelfde is als het verwijderen van gegevens. Voor dit gebied heeft bb-net een aanpak ontwikkeld die bijna uniek is in de branche: een drietraps verwijderingsbeveiligingsconcept, met gegevensherkenningssoftware genaamd "SAM" die speciaal in eigen huis is ontwikkeld. Het volwassen concept omvat de volgende fasen: herkenning van gegevens, wissen van gegevens en vernietiging van gegevensdragers.

De eigen SAM-software van het bedrijf neemt de eerste fase over en controleert alle lopende processen. Vanaf het moment van de netwerkverbinding - zonder menselijke tussenkomst, worden alle apparaten volledig elektronisch door de innovatieve software door elke stap van alle verwerkingsgebieden geleid, van inkomende goederen tot de uiteindelijke productie. Alle data en media worden volledig elektronisch en automatisch herkend en gelogd en medewerkers worden LEAN geïnstrueerd.

Niveau 2 - Gebruik van Blancco
In de tweede fase van het verwijderingsconcept wordt de software voor het verwijderen van gegevens van Blancco gebruikt. Met Blancco Drive Eraser worden gevoelige gegevens van HDD's en SSD's veilig, onherroepelijk en in de kortst mogelijke tijd verwijderd. Na elk verwijderingsproces wordt automatisch een uitgebreid verwijderingscertificaat aangemaakt. Elk verwijderingsrapport bevat gedetailleerde informatie die vereist is door normen en voorschriften zoals ISO 27001, FISMA, HIPAA, SOX, GDPR, GLBA, PCI DSS en nog veel meer. Alle activiteiten worden gelogd, wat zorgt voor volledige transparantie en volledige veiligheid voor en tijdens een audit.

Niveau 3 - Vernietiging van datadragers
Als een datadrager defect is, kunnen gegevens niet worden verwijderd. Voor deze gevallen heeft bb-net het derde niveau van zijn verwijderingsbeveiligingsconcept ontwikkeld: vernietiging van gegevensdragers. De enige manier om defecte gegevensdragers te vernietigen in overeenstemming met de hoogste veiligheidsnormen is via een gecertificeerd DIN 66399-2, ISO 21964-2 mediavernietiger. Het in 2018 door bb-net gebouwde technologiecentrum in de Main Valley in Schweinfurt heeft een mediavernietiger en vernietigt datadragers zoals Harde schijven, volgens DIN 66399-2 H5. SSD, smartphone en tablet volgens DIN 66399-2 E4 en tapedrives en mediakaarten volgens DIN 66399-2 T5.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
Persbericht, bb-net is Blancco Silver partner (pdf)Downloaden
Persbericht, bb-net is Blancco Silver partner (Word)Downloaden
Druk op fotoDownloaden

PERSBERICHTEN


DateiActie
SW1, 28.04.2020-XNUMX-XNUMX, De Schweinfurt IT-refurbisher bb-net is Blancco Silver ITAD-partner (pdf)Downloaden
ALLEEN DEALERS, 02.05.2020 mei XNUMX, bb-net is Blancco Silver ITAD partner (pdf)Downloaden
Scroll naar boven