bb-net ontvangt Schweinfurt Energiebesparingsprijs 2019

Energieprijs Sw Bbnet 800x533

Schweinfurt, april 2021​ IT-voorbereider bb-net overtuigt met energiebesparende maatregelen en wint de eerste plaats in de energiebesparingsprijs van de stad Schweinfurt.

De dagelijkse gang van zaken van de Neder-Frankische IT-processor bb-net levert een belangrijke bijdrage aan de bescherming, ontlasting en bescherming van ons milieu en ons klimaat op de lange termijn. Door gebruikte bedrijfshardware via moderne processen en technieken weer operationeel te maken en weer op de markt te brengen, vermindert de groeiende berg elektronisch schroot en is het de meest duurzame manier om met afgedankte apparaten om te gaan.

Voor de IT-specialist uit Schweinfurt is het ook een echte aangelegenheid om de bekende horizonten te overstijgen, te werken voor het klimaat en het milieu en op alle vlakken verantwoord en duurzaam te handelen. De Refurbisher heeft nu ook een onderscheiding gekregen van de stad Schweinfurt voor zijn inzet. In de gemeentelijke wedstrijd “Energie-Spar-Preis 2019” behaalde bb-net de eerste plaats en een prijs van € 1.000.

 

Schweinfurt-prijs voor energiebesparing

Industrie, transport, landbouw en huishoudens behoren tot de grootste groepen die verantwoordelijk zijn voor door de mens veroorzaakte luchtverontreiniging. Het verantwoordelijkheidsgevoel voor het milieu en het klimaat laat echter op veel gebieden te wensen over. De stad Schweinfurt wordt beschouwd als de belangrijkste industriestad in Noord-Beieren en staat voor de uitdaging om industrie en milieu op elkaar af te stemmen. Meer inzet voor meer klimaatbescherming in Schweinfurt is het motto waaronder in 2018 de Energie-Spar-Preis werd gelanceerd. Het doel van de stad is om in 2030 een vermindering van de CO²-uitstoot in het stadsgebied te realiseren met minstens 20%. Met de onderscheiding en het prijzengeld van maximaal € 1.000 wil de gemeente prikkels en motivatie creëren voor burgers, maar ook voor het midden- en kleinbedrijf om mee te doen aan de milieutaak om energie te besparen en de CO²-uitstoot terug te dringen. Uiteindelijk zal de prijs worden uitgereikt aan degenen wier energiebesparende maatregelen bijzonder succesvol zijn.

 

Duurzaamheid als onderdeel van het DNA van het bedrijf

Ondanks de pandemie waren er in 2020 veel positieve evenementen voor IT-refurbishers bb-net. Begin vorig jaar werd het bedrijf gecertificeerd als de eerste Duitse klimaatneutrale IT-processor en is het ook prijswinnaar in de wedstrijd 'Kantoor en milieu', die wordt georganiseerd door de federale Duitse werkgroep voor milieubewust beheer eV, of kortweg BAUM eV. Het idee van duurzaamheid loopt als een rode draad door alle onderdelen van het bedrijf. Door constante evaluatie en optimalisatie worden alle processen in het Schweinfurt Technology Center groener en milieuvriendelijker. Ook en vooral bij nieuwe projecten let de refurbisher altijd op de mogelijke milieu-impact en gaat hij eventuele extra kosten die nieuwe producten of diensten duurzamer maken niet uit de weg. De balans tussen zuinig en tegelijkertijd duurzaam zijn is geen sprint voor de IT-expert, maar een nooit eindigende marathon.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
bb-net_is winnaar van de energiebesparingsprijs van de stad SW.docxDownloaden
energiepreis_sw_bbnet.jpgDownloaden
Scroll naar boven