Aus alt mach neu

facts_makeoldnew
Langdurige test van gerenoveerde computers

Gebruikte EDP-apparaten die worden gereinigd, gerepareerd en in een zo getrouw mogelijke staat gebracht om een ​​tweede levenscyclus te starten, die niet alleen het milieu beschermen, maar ook de kassa. Als onderdeel van een langdurige test controleerde de redactie van FACTS verschillende computers van verschillende merken die door het postorderbedrijf Pearl opnieuw op de markt waren gebracht op hun functionaliteit.

Remarketing verwijst naar de doorverkoop van gebruikte items na een algemene revisie of opknapbeurt. Dit blijkt niet alleen ecologisch verantwoord, aangezien de natuurlijke hulpbronnen worden behouden, maar ook vanuit economisch oogpunt winstgevend. Het zijn meestal lease-opbrengsten die in remarketing terechtkomen. Gebruikte systemen doen vaak hetzelfde wanneer bedrijven hun IT-apparatuur vernieuwen als onderdeel van rollback-projecten.

Vooral de remarketing van gebruikte IT-apparatuur zoals pc's en dergelijke is de moeite waard. "Voor de koper zijn deze refurbished computers aanzienlijk goedkoper dan nieuwe apparaten met absoluut identieke functionaliteit", legt Alexander Kropiwoda, teamleider PM Europe bij Pearl GmbH uit. Het postorderbedrijf met hoofdkantoor in Buggingen in Markgräflerland, dat oorspronkelijk voornamelijk pc-software, hardware en accessoires verkocht, heeft nu een breed assortiment aan producten. De onlineshop biedt meer dan 16.000 artikelen op het gebied van elektronica, wellness en lifestyle, gereedschap, auto- en gsm-accessoires, evenals hobby-, vrijetijds- en radioproducten. Dit brede portfolio omvat 120 eigen merken.

Het Pearl-assortiment omvat ook mini-pc's die zijn verwerkt door bb-net media GmbH. Het bedrijf, dat werd opgericht in 1995, heeft zich vanaf het begin gewijd aan het onderwerp gebruikte hardware - de sterkste productgroepen zijn gereviseerde notebooks, pc's en TFT-schermen, evenals werkstations. Ook tablets, smartphones en componenten zijn sinds eind 2014 opgeknapt. Gebruikte Macbooks en iMacs zijn gloednieuw op het gebied van herverwerking.

PERSBERICHTEN


DateiActie
1152Downloaden
2019_09_LZT_Parel.pdfDownloaden