Aankomende hardwareveranderingen stimuleren de gebruikte markt

itb_flügel_markt_mb_2016
Vanuit het perspectief van Michael Bleicher, directeur bb-net media, kunnen verwerkers van gebruikte hardware met optimisme het komende jaar tegemoet zien.
15 december 2016 | HET ZAKEN

ITB: Welke trends zullen volgens jou het IT-jaar 2017 beslissend vormgeven?

Bleicher: In onze kernactiviteit, refurbished hardware, verwachten we ook het komende jaar een toenemende vraag. De handel heeft de kans op hogere opbrengsten in vergelijking met nieuwe goederen ingezien en de voordelen van "verwerkt" hebben ook de eindklant bereikt. Nadat veel bedrijven investeringen hebben ingehouden vanwege de introductie van Windows 10, staan ​​er in 2017 veel hardwarewijzigingen op stapel, die de gebruikte markt extra een boost zullen geven. Over het algemeen verwacht ik dat de cloud steeds belangrijker wordt en lokale data steeds meer gaat vervangen.

ITB: Welke trends zullen volgens u mislukken in het IT-jaar 2017?

Bleicher: Vanuit het perspectief van de processor zullen smartphones komend jaar een lastig onderwerp blijven. Door de krappe marges voor mobiele telefoons zijn de kosten van een professionele algehele revisie nauwelijks logisch. Als u de apparaten tegen een acceptabele prijs wilt aanbieden in vergelijking met nieuwe goederen, blijft er meestal niets meer over voor de winkelier. Afgezien daarvan vind ik het onderwerp mobiel betalen anno 2017 nog steeds erg kritisch. Veiligheidszorgen en een gebrek aan scholing bij het grote publiek zijn nog steeds een te grote hindernis om deze vorm van betaling te laten gelden.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
Downloaden
bb-net_it_business_gebendetmarkt.pdfDownloaden
Scroll naar boven