Amazon wordt een refurbisher

verpakte kartonnen dozen bruin
PERSBERICHT
03 november 2016 | HET ZAKEN
Scheepvaartgigant verkoopt opgeknapte tweedehands apparatuur.
Onze verklaring over de nieuwe categorie bij de online leider.

Wie de vaktijdschriften volgt over het onderwerp "Reconditioned Hardware" ontkomt niet aan de boodschap van de stap van Amazon op deze markt: voortaan biedt de grootste online retailer ook gereviseerde technologie aan onder de nieuw gecreëerde categorie "Certified and refurbished".

Maar wat is er echt nieuw aan? Gebruikte systemen van retailers zijn al lang vertegenwoordigd op het Amazon-platform. De categorie creëert nu alleen een nieuw raamwerk waarin Amazon dan ook producten verkoopt die zijn verwerkt in plaats van dit gebied volledig aan derden over te laten.

De klant krijgt de basisinformatie dat de producten zo goed als nieuw zijn tegen redelijke prijzen, dat ze een jaar garantie krijgen en dat de toestellen een "gecertificeerde functionaliteit en uitstraling" hebben.

Het categorieoverzicht vind je hier: https://www.amazon.de/b/ref=tb_surl_refurbished/?node=10676131031

Magazijn 2.0?

Amazon verkoopt al geruime tijd producten onder de titel "Warehouse Deals" die zijn geretourneerd door kopers en die niet meer als nieuw verkocht kunnen worden. Volgens de beschikbare rapporten is de nieuwe categorie niet bedoeld om het magazijn te vervangen, maar eerder als aanvulling op deze aanbiedingen. De subcategorieën zijn onderverdeeld in smartphones, gameconsoles en eigen apparaten van Amazon, zoals Kindle- of Fire-tablets. Van het huidige IT-gebied zijn momenteel alleen notebooks beschikbaar. Het valt nog te bezien of andere categorieën, zoals pc-systemen en TFT-schermen, zich bij hen zullen voegen.

Voor Amazon is refurbished IT echter, net als alle andere producten, een commodity; volgens onze huidige informatie zijn er geen plannen om zelf te beginnen met het renoveren van apparaten.

Met tecXL naar Amazon

Er is ons meerdere keren gevraagd of bb-net zelf artikelen op Amazon gaat verkopen. Dit zal niet het geval zijn. Wij laten de verkoop graag rechtstreeks aan eindklanten, ongeacht het platform, over aan onze gespecialiseerde dealers.

Voor u als speciaalzaak maakt de nieuwe categorie het voor u gemakkelijker om tecXL-artikelen te verkopen via het marktplaatsplatform. De door Amazon gespecificeerde eisen voor functionaliteit, visuele staat en garantie worden door de tecXL-apparaten standaard vervuld. Door u te registreren als Marketplace-dealer, kunt u een lijst van items maken en deze eenvoudig koppelen aan items die al in de lijst staan. In de detailweergave van het artikel, onder de weergegeven prijs, staan ​​dan verdere links "Nieuw van ..." of "Gebruikt vanaf ...", die vervolgens leiden naar de aanbiedingen van alternatieve aanbieders.

Op de volgende pagina vindt u alle informatie over het registreren als marketplace-dealer, de vereisten en de kosten: https://services.amazon.de/

Verkoop gekwalificeerd

Volgens de Amazon-informatiepagina "mogen alleen geselecteerde marktplaatsverkopers en fabrikanten of leveranciers met hoge kwaliteit en prestaties [...] gecertificeerde refurbished producten aanbieden [...]." Tot dusver hebben we van Amazon geen informatie ontvangen over hoe een dealer kan echter in aanmerking komen voor deze selectie, maar zal u hierover informeren.

Als u meer informatie heeft, ontvangen we graag een korte e-mail.

PERSBERICHTEN


DateiActie
& cmp = ontvangstmailDownloaden
Amazon Opknapbeurt.pdfDownloaden