Modern werk middelen volgehouden werken! 

Hoewel politici graag een alomvattende oplossing zouden willen voor het omgaan met klimaatverandering, en het beste van alles op mondiaal niveau, zouden ze dat kunnen "KLEIN" Initiatieven op middellange termijn door bedrijven en activisten sneller succesvol blijken te zijn. Alu, de makers van Surface-As-A-Service, het aantrekkelijke leasemodel voor Microsoft Surface-apparaten en bb-net, een van de toonaangevende IT-verwerkers in Duitsland, hebben een coöperatie opgezet die niet meer gebruikte apparaten een tweede leven heeft gegeven. 

aluxo-logo
bb-net_logo_standaard
aluxo-bb-net_cooperation

Het verhaal erachter

Het beste afval is er geen
Jij vindt het ook leuk een beetje als een PR-stunt overwegen of kritiek uitoefenen op de doeltreffendheid van de genomen maatregelen, ist von Initiatieven zoals die van FacebookMicrosoft of DHL in tegenstelling tot luchtige klimaatbeschermingsdoelen van regeringen een concrete vermindering van broeikasgassen is te verwachten. Een belangrijke bijdrage aan klimaatbescherming die de uitstoot op verschillende manieren vermindert klimaatrelevante gassen kunnen verminderenis een heroverweging van afval. Zogenaamd "E-waste" zou een bijzonder hoge prioriteit moeten hebben. In globale vergelijking staat Duitsland staat op de vijfde plaats in een internationale vergelijking met 1,9 miljoen ton elektronisch afvalE-schroot is bijzonder problematisch als afval, enerzijds vanwege de relatief korte levensduur en anderzijds vanwege de moeilijkheidsgraad, om de grondstoffen erin te recyclen per soort. Het is niet ongebruikelijk dat apparaten in de prullenbak terechtkomen die na de juiste verwerking meerdere jaren hadden kunnen zijn gebruikt. Heeft de EU-richtlijn uit 2012 geïmplementeerd in "Wet op het op de markt brengen, terugnemen en milieuvriendelijke verwijdering van elektrische en elektronische apparatuur " Wanneer fabrikanten meer verantwoordelijk zijn, belanden er nog te veel apparaten in de prullenbak. Een van de dingen die kunnen helpen, is de handel in gebruikte apparatuur. 

Reconditionering is beter dan recyclen
Het recyclen van elektronisch afval in plaats van het op open stortplaatsen te dumpen, ver weg van uw eigen voordeur, is een begin. Helaas geven de talrijke voorbeelden van giftige, torenhoge afvalbergen over de hele wereld aan dat er hier nog veel moet gebeuren. Recycling vindt vaak plaats in landen die niet over de nodige infrastructuur beschikken om het afval veilig en goed te verwerken. Bijvoorbeeld in Ghana Koperen kabels in open vuur van hun plasticmantelung bevrijd. Kinderen brengen zichzelf alleen in gevaar door onderdelen uit de vuilnisbak te halen die een paar cent waard zijn. Gifstoffen komen ongehinderd in het milieu en maken de lokale bevolking ziek. Maar zelfs professionele recycling verbruikt veel water en geeft extra CO2 vrij. 

 "Refurbished" apparaten, d.w.z. apparaten die hun eerste levenscyclus al achter de rug hebben, zijn een kosteneffectieve en duurzame oplossing om onnodig elektronisch afval te vermijden. renovatie middelen om het apparaat in een perfecte optische en technische staat te brengen en weer dat oorspronkelijke gebruiksdoel eten geven. Dit kan vooral met toestellen uit het zakelijke segment, aangezien deze doorgaans robuuster, duurzamer en krachtiger zijn dan hardware bedoeld voor eindgebruikers. Dat laatste is meestal niet de moeite waard vanwege de grote verscheidenheid aan modellen en de beduidend sterkere gebruikssporen. De hogere kwaliteit zie je echter ook terug in de prijs; businessmodellen zijn vaak vele malen duurder dan vergelijkbare consumentenapparatuur. Bedrijven vertrouwen steeds meer op leasemodellen zoals aluxo's Oppervlakteas-een dienst. Deze bieden het voordeel voor bedrijven, altijd met top stroomr Hardware uitgerust zijn en minimale persoonlijke inspanning leveren voor onderhoud en ondersteuning. Net als bij een leaseauto, gaat het apparaat af nadat het is bereikt een bepaalde kilometerstand terug naar Aluxo. Als het leasecontract voortduurt, krijgt de klant zelfs gratis een nieuw toestel en een vervanging voor de overgangsperiode. Alle gegevens en instellingen zijn op aanvraag overgedragen naar het vervangende apparaat en het werk kan naadloos worden voortgezet. 

Na 2-3 jaar moeten de apparaten worden vervangen en rijst de vraag wat te doen met de "oude" apparaten.  

 

Verklarende afbeelding van aluxo over de levenscyclus van onze It-apparaten
Verklarende afbeelding van aluxo over de levenscyclus van onze It-apparaten

De nieuwe samenwerking tussen Aluxo en bb-net zorgt ervoor dat de zogenaamd verouderde toestellen een tweede levenscyclus doormaken. bb-net is een gepassioneerd specialist in de “refurbished” business.

Het proces begint met een visuele inspectie van het apparaat, lichte krasjes hebben al een lagere classificatie van het apparaat resultaat. Dit wordt gevolgd door een grondige reiniging. Stof en andere deeltjes die zich tijdens gebruik ophopen, zullen helemaal afgezogen. Alle apparaten zijn geanonimiseerd en stickers aan de buitenkant worden voorzichtig verwijderd. Een heteluchtpistool helpt oude stickers voorzichtig te verwijderen. Ten slotte wordt de behuizing gereinigd met speciale reinigingsmiddelen "glans" gepolijst. Ook hier hecht bb-net veel belang aan milieuvriendelijkheid. Alle gebruikte reinigingsmiddelen zijn milieuvriendelijk. De elektriciteit voor degene die in 2018 is voltooid De productiehal is voor 100% voorzien van groene stroom. 

Maar de service van bb-net gaat veel verder dan alleen schoonmaken. De medewerkers vervangen verloren plastic voetjes, panelen of hele toetsenborden, waarbij bb-net zelfs enkele reserveonderdelen speciaal laat maken. Dat laatste omvat ook SSD's en RAM-geheugens, die onder hun eigen merk bij bb-net worden verkocht tecXL uit te voeren. Deze schijnbaar speciale aanpak garandeert maximale compatibiliteit en betrouwbaarheid van de geïnstalleerde componenten. Als de optische defecten niet kunnen worden verholpen, gaan ze Apparaten als "2. Keuze" op de markt, inclusief twee jaar garantie. De omvang van de garantie omvat ook reparatier defecte apparaten binnen 72 uur.  

70 procent van de toestellen wordt geüpgraded, bijvoorbeeld met meer RAM, een nieuwe batterij, een grotere harde schijf of SSDsVervolgens gespeeld een server hen optioneel met Windows 10 Pro of thuis inclusief herstelpartitie, stuurprogramma's, Libre Office en einer VeiligheidSuiteNadat alle “restauratiewerkzaamheden” zijn afgerond, worden uitgebreide tests uitgevoerd.  

Gegevensbescherming en licentiebescherming
Nach dem ontvangstbewijs van het apparaat wordt dit bij bb-net professioneel opgeschoond van oude data zodat in geen geval vertrouwelijke informatie zoals klantdata op de toestellen blijft staan. Bb-net is de enige HETHersteller in Deutschland, dat is een volledig digitale gegevensherkenning die het voorbereidingsproces bewaakt en medewerkers stap voor stap door het proces begeleidt. Op deze manier kan worden aangetoond dat het apparaat volledig is gewist van oude gegevens, in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Federale Wet Bescherming Persoonsgegevens. Mobiele datadragers zoals geheugenkaarten, schijven of simkaarten worden verwijderd en onherroepelijk versnipperd. Wanneer Aluxo de toestellen terug ontvangt, kan de klant er zeker van zijn dat ze hun toestel gaan gebruiken op de greenfield. 

De procedure is daar volledig op gebaseerd MAR-programma van Microsoft ("Microsoft geautoriseerdsed Hersteller") Gestemd. bb-net is hier de officiële partner, een van de slechts 69 bedrijven wereldwijd die deze status hebben. 

Second Life voor Surface
Het apparaat krijgt dan ofwel zijn tweede bestaan opnieuw in de context van Surface-as-a-Service of via wederverkoop aan Gespecialiseerde dealers, commerciële eindgebruikers of op scholen en uitrusting de publieke sector. Voor deze doelgroepen is het kostenvoordeel ten opzichte van nieuwe toestellen een doorslaggevend voordeel. 

Logisch zuinig
De meeste bedrijven innoveren alle drie tot vijf Jahre ihre IT-Infrastructuur. Deze post wordt steeds belangrijker in het bedrijfsbudget een. Verder stelt een vuistregel dat, net als bij nieuwe auto's, computersystemen rond een half jaar zitten iverliezen hun huidige waarde. Dit alles maakt gebruikte hardware op dit moment zo aantrekkelijk.  

De samenwerking van Aluxo en bb-net steht best jijvoer het teken van duurzaamheid inBeide bedrijven bewijs het hedendaags milieubewustzijn en de uitvoerder een groen marktstrategieZo'ns Modell biedt ook de nieuwe gebruikers alle voordelen van de nieuwste technologie, terwijl de gebruiker zich in de tweede levenscyclus bevindt van goedkope, praktisch nieuwe apparaten voordeel. Met dat allemaal te zeggen Gebruikers einem puur onverzadigbare honger naar hulpbronnen vnd overmatige CO2-voetafdrukNLA het gevecht an. 

Scroll naar boven