Alliantie voor cyberbeveiliging

Allianz cybersecurity_post afbeelding

Digitalisering en het netwerken van systemen en apparaten hebben voor- en nadelen. Het biedt enerzijds grote zakelijke kansen voor ons, maar anderzijds brengt het ook risico's met zich mee. Het onderzoek van de Alliance for Cyber ​​Security uit 2017 bevestigt: bijna 70% van de bedrijven in Duitsland is de afgelopen jaren het slachtoffer geworden van cyberaanvallen. De helft van de gevallen was succesvol - elke tweede aanval leidde tot productie- of operationele storingen. De aanvallers handelen steeds professioneler en gebruiken steeds geavanceerdere methoden die vaak moeilijk te detecteren zijn en niet kunnen worden bestreden met klassieke beschermingsmechanismen zoals virusscanners en firewalls.

Cybersecurity moet daarom vanaf het begin worden overwogen en geïmplementeerd. Voor het succesvol omgaan met deze risico's is actuele informatie en uitwisseling van kennis en ervaring van beveiligingscompetenties essentieel. Hier helpt de Alliance for Cyber ​​Security, die in 2012 werd opgericht door het Federal Office for Information Security, om krachtiger op te kunnen treden tegen cyberaanvallen. Inmiddels zijn meer dan 4000 bedrijven en instellingen lid van dit initiatief, waaronder bb-net media GmbH.

Door deel te nemen, kan bb-net profiteren van het volgende:

  • vanuit de expertise van het Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging en de partners van de Alliantie voor Cyberbeveiliging
  • Het vertrouwd uitwisselen van ervaringen met andere bedrijven en instellingen over onderwerpen als aanvalsvectoren, passende beschermingsmaatregelen, tips over beveiligingsbeheer, incidentafhandeling
  • bb-net heeft toegang tot aanbiedingen om zijn cyberbeveiligingscompetentie uit te breiden.

Het doel in de toekomst is om als partner in de alliantie te werken om de alliantie voor cybersecurity daarbuiten te ondersteunen.

SAMEN voor meer veiligheid. SAMEN tegen cyberaanvallen.