Vind de juiste IT-remarketer

bb-net whitepaper IT-remarketing

Duurzaam handelen en maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, maar niet te vergeten uw eigen rentabiliteit. De druk van de samenleving op bedrijven om verantwoord met hulpbronnen om te gaan neemt toe. Met de voortschrijdende digitalisering is de vraag naar IT-hardware groter dan ooit. Hoe meer hardware er wordt geproduceerd, hoe groter de berg elektronisch afval wordt. Dus hoe kunnen bedrijven, verhuurders, systeemhuizen of openbare instellingen de noodzakelijke digitalisering bevorderen en middelen duurzaam gebruiken?

Om altijd up-to-date te zijn met de nieuwste technologie, vervangen bedrijven hun eigen hardware meestal elke 3-5 jaar. In de meeste gevallen is de eenvoudigste oplossing voor organisaties om de buiten gebruik gestelde IT op te slaan of deze rechtstreeks over te dragen aan een afvalverwerkingsbedrijf. Dit proces moet dringend worden ingehaald. Maar hoe?

Het antwoord is: IT-remarketing.
IT-remarketing is een activiteit die wordt uitgevoerd door een professionele handelaar in gebruikte goederen voor hardwarecomponenten. De uitdrukking is onder meer ook bekend onder de term "aankoop van hardware". Maar in tegenstelling tot een normale hardwareaankoop, omvat IT-remarketing aanvullende diensten die belangrijk zijn voor naleving van de Europese AVG.

Met behulp van IT-remarketing kan een bedrijf zijn gebruikte en oude hardwarecomponenten efficiënt en veilig verkopen. De professionele IT-handelaar in gebruikte goederen neemt alle noodzakelijke stappen die nodig zijn voor een duurzame en wettelijk conforme verwijdering van de hardware.

Hoe allerlei soorten bedrijven duurzame IT-remarketing precies kunnen implementeren in hun bedrijfsprocessen en met welke criteria eenvoudig kan worden nagegaan of de bestaande refurbishpartner de juiste is, leest u in onze whitepaper:

IT-REMARKETING VOOR BEDRIJVEN

Scroll naar boven