25 jaar bb-net media GmbH: Nieuw leven voor gebruikte IT.

M. Bleicher, CEO van bb-net

Schweinfurt, juli 2021. Michael Bleicher richtte 25 jaar geleden zijn eerste bedrijf op en begon met de verwerking van gebruikte IT in de garage van zijn ouders in Neder-Franken. Een kwart eeuw later is zijn bb-net media GmbH een van de grootste refurbishers in Duitsland, heeft 60 mensen in dienst en genereerde in 2020 ongeveer 17 miljoen verkopen - eigenlijk met hetzelfde recept voor succes als toen: moed om te veranderen, innovatief kracht, gevoel voor trends en een “Quality-first” filosofie die daadwerkelijk wordt geleefd.

Op 15-jarige leeftijd ondernemer worden en dat ook blijven? Dat kan als je enerzijds veel weet van ICT en anderzijds de knowhow weet om te zetten in bijbehorende, marktconforme concepten. Michael Bleicher was in staat om: Veel van de consequent positieve bedrijfsontwikkeling van zijn bb-net media GmbH, zoals het bedrijf sinds 2000 wordt genoemd, is gebaseerd op zijn niet aflatende honger naar kennis en zijn passie voor experimenteren. De innovatieve oplossingen die zijn bedrijf tegenwoordig in heel Europa aanbiedt, zijn allemaal in eigen huis beproefd en ontwikkeld - van video-gemonitorde shredders voor harde schijven tot "Green IT Box", die bedoeld zijn om de inzameling van gebruikte hardware direct in het bedrijf te vergemakkelijken.

Gecertificeerde en transparante productie- en logistieke processen staan ​​altijd centraal bij de specialist voor IT-renovatie en remarketing, omdat zakelijke klanten gewoon willen weten wat er met hun gegevens gebeurt als ze gebruikte apparaten aan bb-net leveren. Alleen al om deze reden is zijn bedrijf vandaag de dag niet alleen een gekwalificeerd datavernietigingsbedrijf met "ESET Gold"-partnerstatus en gecertificeerd afvalverwerkingsbedrijf, maar sinds 2012 ook een van de slechts 60 "Microsoft Authorized Refurbishers" wereldwijd die voldoen aan de strenge Microsoft-vereisten voor de installatie van het besturingssysteem voldoen.

Aangezien de markt voor gebruikte IT booming is, raakt de totale auditcapaciteit van bb-net van 120.000 apparaten per jaar regelmatig uitgeput. Alleen al van de hoogwaardige eerste- en tweedekeusgoederen - dat wil zeggen hardware die er als nieuw uitziet en via de vakhandel onder het merk tecXL wordt verkocht - gaan jaarlijks 1 stuks over de toonbank. Meestal worden in business-to-business notebooks, pc's en werkstations voor de Duitse en Europese markt nog voornamelijk gebruikt, maar beeldschermen, smartphones en tablets worden steeds vaker gebruikt door refurbishers. IT-renovatie van vandaag is de opwindende combinatie van automatisering, filigraan handwerk, technologische expertise en geïndividualiseerde service. Bleicher en zijn team dekken dit allemaal en implementeren de kernprocessen van IT-inkoop, IT-verwerking en IT-verkoop, inclusief transportlogistiek, op een consistent duurzame manier - uiteraard volledig transparant en gecontroleerd via een voorraadbeheersysteem. Dit geeft het bedrijf uiteindelijk een grote geloofwaardigheid in de markt: zelfopgelegde consistentie, van 2% gebruik van groene stroom in het bedrijf tot recyclebare verpakking van goederen, actieve minimalisering van CO2-Emissies en financiering van vele milieu- en sociale projecten.

En omdat elke goederenleverancier of opgeknapte IT-inkoper zijn eigen, individuele vereisten heeft voor de IT-levenscyclus, blijft de toekomst spannend. Er kunnen slechts beperkte standaardoplossingen zijn. Bb-net gaat dit tegen met de vaste wil tot constante verandering en een groeidynamiek die ook het dienstenportfolio, personeelsontwikkeling of productiecapaciteit omvat. Hiervoor kon nog ruimte worden gecreëerd naast het in 2019 nieuw in gebruik genomen 3200 m² bedrijfspand.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
25 jaar bb-net media GmbH.docxDownloaden
IMG_2037_3000x2000.jpgDownloaden
Scroll naar boven